Posted on

Mooie stoffen op Aalst Carnaval

AKV Nèm Na

Afgelopen weekend was Aalst weer de carnavalhoofdstad.
Carnavalsvereniging AKV Nèm Na (Aalsters Karnaval Verbond) trad met volgnummer 19 aan in de reeks Middelgrote Groepen met als thema: “Ze loten ons steirekes zing!”

Wat heeft De Stoffige Zolder daar mee te maken?
Afgelopen zomer kwam één van de naaisters ons op het spoor. De capes van de 36 figuranten willen ze maken met onze “Quilted green melange jacket fabric”

Uiteraard hebben we de grote hoeveelheid die men nodig had niet volledig op voorraad, maar we hebben snel geschakeld en binnen de week kregen we meer dan voldoende binnen van de groothandel, zodat ze gelijk aan de slag konden.

Het resultaat was ronduit indrukwekkend. De praalwagens waren van een hoog niveau, net als de attributen en kostuums, een taak waar Sofie, Marie-Jeanne en Wendy terecht apetrots op mogen zijn.

En eureka, het is hen gelukt, Nèm Na is verkozen als 2de mooiste/best middelgrote groep, proficiat!! 

Voor wie het Aalsters dialect machtig is:
”Possensje, Krejeis, Beschomt, Bedesterd of LOL, ze zen de leste 20 joor goed ver miejr as 20 steiren in de stoet! Ze stoefen mor al te geiren mé die steiren in eer loego of op eer mersjandising, en loten aal die andere groepen steirekes zing! Wat ojje na verwacht? Oeik teis joor goon ze me maan en macht op steirejacht!”

Vertaling:
“Possensje, Krejeis, Beschomt, Bedesterd of LOL, zijn de laatste 20 jaar goed voor meer dan 20 sterren (overwinningen) in de stoet! Ze pronken maar al te graag met hun sterren in hun logo of op hun merchandising en laten alle andere groepen sterretjes zien. Wat had je nu verwacht? Ook dit jaar gaan ze met man en macht op sterrenjacht!”

Alle info over AKV Nèm Na op hun Facebook pagina.

Ben je ook lid van een vereniging en/of heb je net als Nèm Na ook een grote hoeveelheid stof nodig voor een speciaal project? Contacteer ons want wij zitten zelf met beide voeten in het verenigingsleven en vrijwilligerswerk en hebben een groot hart voor tradities en willen buiten onze reeds aangename prijzen er nog een bonus bovenop doen.

📅    Kalender    📅

Er zijn veel leuke workshops en evenementen voor ieders niveau en interesse.

✂️ Workshops 4 kids check de website
✂️ Workshops volwassenen check de website
✂️ Privéles op afspraak
✂️ Naaicafé elke woensdag 20-22u
✂️ Openingsuren Webshop dagelijks 24u/24u
✂️ Openingsuren stoffenwinkel Stekene elke woensdag 17-22u

De Stoffige Zolder – Drieschouwen 79 – 9190 Stekene – Belgium


#destoffigezolder #stoffenwinkel #stekene #woensdagopen #naaiworkshops
#fabricstore #stoffenwebshop #fabricwebshop