Posted on

LMV Eve jumpsuit

LMV Eve jumpsuit

Dit is de Eve jumpsuit uit LMV, een niet te moeilijk project met wijde pijpen en een elegante rugsluiting met knop en lusje.

LMV Eve jumpsuit

Perfect voor een feestje, ook al is dit wegens de gekende reden nog niet aan de orde. We kunnen maar al klaar staan in de startblokken om er een lap op te geven van zodra we groen licht krijgen om te showen en shinen. Maar als het zonnetje buiten te voorschijn komt kan deze frisse jumpsuit ook zeker van pas komen.

LMV Eve jumpsuit

Voor dit project koos ik een lichte viscose stof van het merk Mind the Maker, deze valt heerlijk soepel. Door de lichte stof heb je ook een mooie vloeiende val van de mouwen. Deze mouwen zitten verweven in voor- en rugpand. In de zijnaad zitten links en rechts zakken verwerkt uit dezelfde stof. Persoonlijk ben ik een fan van zakken. Perfect voor je handen even te laten rusten, een zakdoek of mondmaskertje te verstoppen. De rug is zeer elegant met een lange splitsluiting en wordt bovenaan afgesloten met een elastiekje en één knopje. De hals wordt afgewerkt met een beleg, de mouwen worden gewoon omgezoomd en de zoom onderaan de pijpen ook. In de taille wordt gewerkt met een elastiek van 0,5 cm breed zodat het mooi aansluit met een lichte frons in de taille.

LMV Eve jumpsuit

De stof is zoals gezegd een lichte viscose/voile van 145g/m². Knap Deens design van het merk Mind The Maker met zebraprint van roestbruine strepen op donkergroene achtergrond. In plaats van katoen als basis, wordt gebruik gemaakt van viscose: een kunstmatig vervaardigde vezel op basis van cellulose, een natuurlijke grondstof die bijvoorbeeld wordt gewonnen uit houtpulp van bamboe of eucalyptushout. Eerder maakte ik met dergelijk stofje ook al een feestelijk kleed voor de communie.
Oh ja, deze stof heeft het internationaal gekende öko-tex-100 certificaat, wat betekent dat het gewaarborgd gezond textiel, perfect voor elk gevoelig velletje.

Geweldig patroon, zo gaan er nog veel volgen.
Hou zeker onze nieuwsbrief en socials in de gaten om te weten wanneer we dit in een workshop kunnen gieten!