Posted on

COMMUNIE KORNEEL

Communie Korneel

2022 is een feestjaar binnen ons gezin.
Nadat Rutger, onze oudste, zoon enkele jaren geleden afzwaaide van het lager onderwijs, en bijgevolg zijn plechtige communie deed, is het nu de beurt aan onze jongste zoon Korneel. Een mijlpaal waar hij en wij lang naar uitkeken. Niet alleen de viering, het feest, de gezelligheid, de cadeautjes (dit mag zeker niet ontbreken) maar uiteraard ook de kledij, waar ik me zoals altijd volledig in kan laten gaan.
Korneel koos maanden op voorhand de stoffen, want de prints en kleuren bepalen het thema en accessoires van de outfits van het hele gezin. Maar we koppelen daaraan ook de aandenkens en decoratie van de tafel in hetzelfde kleurenpalet. Met andere woorden: de stofkeuze bepaalt het uitzicht van het hele feest. Samen met de communicant zelf schuimen we alle groothandels af (online uiteraard want als we naar Denemarken, Japan of Amerika moeten gaan kiezen, zou het een meerjarenplan worden), op zoek naar het perfecte stofje waar hij en wij zich wel in zien rondlopen. Want ook al zijn we misschien de enige in ons dorp die dit doen, we zijn als gezin helemaal assorti. 

Toen we door de collectie van Art Gallery Fabrics aan het scrollen waren, bleven we met opengesperde mond staren naar de Boscage collectie van Katarina Roccella: wat een mooie stoffen! De palmbladeren sprongen er bij Korneel uit. Die vindt de hij zo cool, de max! (Wel een viscose stof ipv katoen, maar daarover later meer.) Voila, deze print wordt de basis, dan nog op zoek naar andere bijpassende stofjes met een gelijkaardig thema en kleurenpallet.
Gelukkig maken de Art Gallery designers binnen een collectie allemaal stoffen die perfect te combineren zijn, niet enkel prints, maar ook uni stoffen. We kiezen o.a. een katoentje met palmbladeren en rood/rose papegaaien erop. Top! Dat wordt mijn kleed dacht ik bij mezelf!

Boscage fabric collection designed by Katarina Roccella for Art Gallery Fabrics is a journey through the jungle. Keep a close eye on the trees, beautiful parrots and jungle berries are bountiful, but also leopards wandering through.

Escape to the exotic island of Borneo through Katarina’s painted prints of beautiful wildlife and lush jungle vegetation in her collection, Boscage, making a bold statement with rich tropical forest colors and deep navy blues.#AgfBoscage

Boscage Fabric Collection (liveartgalleryfabrics.com)

Ik startte met het La Maison Victor Morris hemdje met openstaande kraag in een -goedkoper- proefstofje omdat ik dat wel iets voor hem vond. Hij was er niet van overtuigd…
Geen probleem, we grijpen terug naar onze klassieker: een La Maison Victor vinkenhemd 

Waarom mijn keuze alweer voor dit naaipatroon? Simpelweg omdat het een keigoed zittend patroon is, wat je naar eigen fantasie kan customizen zoals met paspel in het rugpand of de mouw omgeplooid en gestikt. We kozen korte mouwen en gaan resoluut voor een zonnige dag!

Communie Korneel

Zijn palmbladeren stofje is viscose en is niet het type stof dat je als eerste kiest voor een vinkenhemd. Het verwerkt ietsje moeilijker dan een gewoon katoentje, zoals dat van mijn met de papegaaitjes. Zo’n viscose stof is namelijk dunner en soepeler dan katoen waardoor het bij de kraag en het knopenpad een Vlieseline 200 vraagt.

Onze zoon wou een echte kostuumvest, dus was de Boy blazer uit Ottobre een ideaal patroon. Dit patroon heb ik trouwens al enkele malen gebruikt voor de boys. Je kan hiermee alle kanten op: met of zonder zakken (Korneel wou er geen), met of zonder paspel, wel voering of geen, etc. 

Communie Korneel

Qua stof mocht het wat meer zijn voor deze gelegenheid, dus waagde ik me aan velours in donkergroen, helemaal uit Engeland. Als voering nam ik Mirage blue cotton van Art Gallery, een mooie kwaliteitsvolle effen stof.

Paspel is één van mijn favoriete afwerkingen, wat ik dan ook ten volle gebruikt heb: de kraag en de reverse hebben een fijn detail in het lichtblauwe van de voering. Het geeft je kledingstuk een andere, frisse toets. 

Wat zeker niet mag ontbreken van Korneel is een binnenzak, rarara waarvoor zou dat dienen? Een binnenzakje volledig op maat van zijn nog te krijgen smartphone natuurlijk! 

Communie Korneel

Als kers op de taart maakte ik uit dezelfde prachtige velours stof en paspel een bijpassende strik, wat hij verkiest boven een das.

Communie Korneel

Voor mijn jurk koos ik de La Maison Victor Carline jurk, een echte cocktail dress om te schitteren op zijn feest. Deze jurk brengt volume aan het rokdeel, waardoor het losjes en zwierig wordt.

Communie Korneel

Dit patroon heeft een mooi detail aan de taille dat je kan uitspelen in een ander kleurtje, wat ook de taille mooi aansluitend maakt. Daar koos ik om een stukje van Korneel zijn velours te gebruiken. Voorts heeft het kleed speelse, losse vallende aangeknipte mouwen. Achteraan sluit het kleed met een blinde rits.

Communie Korneel

Als accessoire voor mij, kon een grote tas niet ontbreken. Plaats teveel heb je nooit. Ik kies voor de tote bag van Orange Bettie. Ik verwerkte in die tas zowel Korneel zijn velours aan de buitenkant maar ook nog iets speciaal dat ook in het kleurenpalet past: een groen doorstikt gewatteerde jas stof. Na de Blanche tas van enkele jaren geleden, ben ik blij dat ik terug een tassenpatroon gevonden heb waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. De tas heeft tal van zakjes binnenin, want die heb je nooit genoeg!

Check here everything from Orange Bettie –

Ook heb ik voor in mijn haar een haarspeld gemaakt en een clutch met het stofje van mijn kleed, die kan de kapper er dan in verwerken

Communie Korneel

Oh ja, voor de schoenenliefhebbers: ik ben me bij Schoenen Molders in Sint-Pauwels een paar Wonders sandaaltjes (model L-9154) in de donkerroze kleur rojo gaan halen.
Perfect dezelfde kleur als de papegaaitjes in de print van mijn kleed, en zoals het montuur van mijn bril.
Maat 38 paste, maar mijn kleine teentjes waren blij dat ik een maatje groter gekozen heb.

Mijn man had graag een geruit kostuum, uiteraard in het juiste kleurenpalet: groen. Wegens slechts 24u in een dag, hebben we beslist om dit aan te kopen. Let’s go shopping! Na rondzwervingen in Sint-Niklaas, Haarlem, Amsterdam en Antwerpen, waar je geruite kostuums in de saaie mainstreamkleuren grijs, zwart en donkerblauw bij de vleet vindt,  hebben we op de valreep vorige week eentje gevonden in Brasschaat. Mijn man heeft niet het doorsnee model met zijn smalle taille, kort bovenlijf, lange benen en armen. Dus past hij  niet zomaar in de maat dat op stock is. Dus een pak maat 56 mee naar huis.

Communie Korneel

Thuis ben ik dan zelf aan het werk gegaan, de broek heb ik verlengd tot het maximum, zodat er geen water in de kelder staat. De broek zakte bijna af, dus aan de taille achteraan heb ik toch een aantal cm ingenomen, zodat met een riem de broek perfect zal zitten. De vest was niet 100% mijn goesting, want er zat maar één knoopsgat en knoop in. Ik had er graag 2 gewild.  Gelukkig zat er een reserve knoopje bij, zo kon ik snel aan het werk en heb ik na enkele proefpogingen in de kostuumvest een tweede knoopsgat aangebracht. Voila, nu is het is wat we beiden wilden en dat is het belangrijkste. Ik maakte uit het stofje van Korneel ook nog een das voor hem. Dit maakt het helemaal af!

Communie Korneel

Voor opa, die peter is, heb ik met een klein overschotje nog een stoefertje gemaakt dat hij in het borstzakje van zijn kostuum kan steken.

Communie Korneel

Heb jij in je gezin of familie een feest op de planning staan? Als creatieve mama, tante, meter, of oma begin je tijdig aan het vervaardigen van de feestkledij en steel je mee de show! Je kan bij mij steeds terecht voor al je vragen of hulp naar het zoeken van de juiste combinaties.

#kleinejongenswordengroot #mamaisfier #papaook 

#dsz #destoffigezolder #watjezelfdoetdoejebeter #metveelliefdegemaakt #diyfashion

Communie Korneel