Ambachtelijk Weekend Stekene

Ambachtelijk Weekend Stekene

Ambachtelijk Weekend Stekene

 

Ambachtelijk Weekend Stekene 2018

zaterdag 18 augustus 12-18u
zondag 19 augustus 10-18u


Traditiegetrouw is het eind augustus weer tijd voor een nieuwe, bruisende editie van het Ambachtelijk Weekend. Uiteraard kan De Stoffige Zolder aan dit evenement niet ontbreken en openen we voor het eerst tijdens dit weekend onze deuren.
Dit weekend gaat Sandra aan de slag met het vervaardigen van twee kinderkostuums voor een trouwsuite.

Zo werden we door Toerisme Waasland aangekondigd:
De Stoffige Zolder is in het Waasland dé referentie voor naaiworkshops. Volwassenen en kinderen leren hier deze eeuwenoude ambacht met projecten op ieders niveau. Aansluitend bij de workshops kan je er terecht voor al je materiaal van stoffen tot fournituren en dit in een echte bakstenen winkel of via een webshop. Wie wil kan zonder voorkennis zijn eerste steekje wagen op de naaimachine tijdens het ambachtelijk weekend en gaat naar huis met een mini kersenpittenkussentje. Gevorderden kunnen de projecten zien waar al wat meer vakkennis bij komt kijken. 

Alle info vind je hier:
https://www.ambachtelijkweekend.be/gemeentes/stekene
https://www.ambachtelijkweekend.be/gemeentes/stekene/438-naaiwerk-naaiworkshopsGa gerust ook eens kijken wie de andere 50 Stekense deelnemers zijn.
Speciaal voor dit weekend heeft men een fietstocht gecreëerd die alle ambachtslieden verbindt.

Ben je fan van breien, moet je beslist ook eens langsgaan bij Reintje Vos in het Vossenhol, een beetje verder, over de Expresweg. Daar organiseert  men samen met de "Vlijtige Steekjes" een Breicafé. Ben je een fervente breister en zoek je een excuus om een hele dag te zitten breien? Of ben je ooit aan een werkje begonnen en geraakt dit maar niet af? Dit is de perfecte gelegenheid om verder te werken. Wat je samen doet, doe je beter! Breng je eigen handwerkje mee (breiwerk, maar ook haken, macrame, loom bandjes of andere zijn zeker welkom) en geniet van elkaars gezelschap.
Ook voor de KLEINSTEN onder ons hebben we iets voorzien. Je kan je laten grimeren in ons kindertentje. Er zijn ook oude spelen zoals sjoelbak en potten of steltenlopen. En voor wie graag kennis maakt met onze kinderdansgroep organiseren we zaterdag om 14u een kinderdansworkshop. Elk enthousiast dansertje of danser (tot 14 jaar) krijgt een pannenkoek als beloning. Wil je ook je spieren eens laten rollen? Dan staan onze vendeliers klaar om jou een korte VENDELINITIATIE te geven. Op zaterdag en zondag, telkens om 14 uur en om 16 uur kan groot en klein met een vlag komen zwaaien.


#destoffigezolder #stoffenwinkel #stekene #strafmetstof #ilovesewing #diyfashion #fabricwebshop